۱۳ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۲۵

معاون آموزشی وزارت بهداشت:

آیین نامه پایان‌نامه‌های دانشجویی علوم پزشکی تغییر کرد

آیین نامه پایان‌نامه‌های دانشجویی علوم پزشکی تغییر کرد

معاون آموزشی وزارت بهداشت از تغییر آیین نامه پایان‌نامه‌های دانشجویی خبر داد و گفت: اختیار به دانشگاه داده شده که اَشکال دیگری از پایان‌نامه که به فعالیت‌های اجتماعی مرتبط است، پذیرفته شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست مشترک معاونان «فرهنگی و دانشجویی» و «آموزشی» وزارت بهداشت با موضوع «پاسخگویی اجتماعی» با حضور برخی از مدیران ارشد ستادی و معاونان فرهنگی و دانشجویی و آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار شد.

در این وبینار در خصوص اهمیت تعامل و ارتباط مستمر میان دو معاونت فرهنگی و دانشجویی و آموزشیدانشگاه‌های علوم پزشکی تاکید شد و از امکان ارائه پایان‌نامه‌های دانشجویان با موضوعات مرتبط با «پاسخ‌گویی اجتماعی» سخن به میان آمد. تأکید بر تربیت دانشجویان «چندبعدی، دغدغه‌مند، فداکار و پاسخگو» از مهمترین موضوعات مطرح شده در این وبینار بود.

در ابتدای این نشست دکتر علی‌اکبر حق‌دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت در توضیح اهداف برگزاری این نشست گفت: یکی از بسته‌های تحولی آموزش پزشکی «آموزش پاسخ‌گو و عدالت‌محور» است، موضوع «پاسخ‌گویی اجتماعی» موضوع بسیار مهم و بابرکتی است و اهمیت موضوع به اندازه‌ای است که این جمع گسترده را در کنار هم قرار داده است.

حق‌دوست خطاب به معاونان فرهنگی‌دانشجویی و آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، گفت: مراقبت از یک بیمار بسیار ارزشمند است، اما پزشک، پرستار و خدمتکاری که تنها چهاردیواری مطب و اتاق عمل را می‌بینند آن‌گونه که باید و شاید رسالت اجتماعی خود را ایفا نخواهند کرد.

وی گفت: همه می‌کوشیم تا عالِم تربیت کنیم اما عالِمی که آدم نباشد مشخص نیست چه سرنوشتی خواهد داشت و چه سرنوشتی را برای جامعه رقم خواهد زد، نسل بعدی ما متأثر از نیروی انسانی است که امروز ما از دانشگاه‌ها به جامعه تحویل می‌دهیم.

شرط اول ورود به دانشگاه و کار در دانشگاه عاشق شدن است

معاون آموزش وزارت بهداشت گفت: اگر دانشجویانی که با آنها کار می‌کنیم افرادی عاشق، دلسوخته، علاقمند، ایثارگر و فداکار باشند، هر مشکلی قابل حل و فصل است و با هر مشکلی، عزمی قوی‌تر برای حرکتی قوی‌تر ایجاد خواهد شد. بر همین اساس شاید شرط اول ورود به دانشگاه و کار در دانشگاه «عاشق شدن» باشد. باید دغدغه‌مند باشیم و حس کنیم که وظیفه داریم در هر شرایطی کار کنیم.

وی گفت: دانشجوی ما باید بداند خداوند نعمتی افزون‌بر دیگر جوانان، همچون هوش و استعدادی وافر و شرایطی مناسب برای تحصیل به او عطا کرده است. اگرچه همیشه کمبودهایی وجود دارد اما نباید تنها نیمه‌خالی لیوان را دید. اگر دانشجو و دانش‌آموخته ما عاشق این کشور و خدمت به این مردم باشد، حتی اگر سختی‌ها چندبرابر هم شود حتماً عاشقانه کار خواهد کرد و از کار خود لذت خواهد برد.

معاون وزیر بهداشت با بیان این‌که دانشجو باید بداند این نعمت‌های افزونی که خداوند به او عطا کرده اگر مورد شکرگزاری واقع نشود، پاسخ سخت‌تری به دنبال دارد، تصریح کرد: شکرگزاری واقعی، استفاده بهینه از نعمت‌هایی است که خداوند به بشر عطا کرده است. ما اینجا هستیم تا ببینیم چه باید کرد تا هم دانشجوی ما دغدغه‌مند باشد، حس وظیفه و مسؤولیت پذیری داشته باشد و این مسؤولیت پذیری را به بهترین شکل ادا کند.

این مقام مسئول اضافه کرد: گاه ما با مسائلی روبه رو می‌شویم از جمله این‌که تعداد کمی از دانشجویان ما به فکر خروج از کشور هستند، از کمبودها گلایه‌مندند، فردگرا شده‌اند، آن‌گونه که باید استانداردهای نسل گذشته از نظر اخلاق و ادب را رعایت نمی‌کنند.

معاون وزیر بهداشت با انتقاد از سطحی‌نگری در مواجه شدن با این مقوله فرهنگی، گفت: گاهی نسخه‌های سطحی برای رفع این مشکلات می‌نویسیم، اما به واقع باید واکاوی کنیم و به لایه‌های عمیق‌تر برسیم. اگر دانشجو و دانش‌آموخته ما عاشق این کشور و خدمت به این مردم باشد، حتی اگر سختی‌ها چند برابر هم شود، حتماً عاشقانه کار خواهد کرد و از کار خود لذت خواهد برد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت خطاب به معاونان فرهنگی و دانشجویی و آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، متذکر شد: شاید ما در این مسیر کمی، کم کاری کرده‌ایم و شاید با صحبت‌های امروز و بیان تجربیات شما ورق برگردد و با استفاده از این نیروی درونی، فصل جدیدی از آموزش علوم پزشکی را رقم بزنیم.

وی با طرح این سؤال که ما تا چه اندازه دانشجویان را با مشکلات اجتماعی مواجه کرده‌ایم، بیان داشت: اگر نگویم قریب به اکثریت اما به واقع باید گفت بخشی از دانشجویان ما در آکواریوم بزرگ شده‌اند، سال‌های آخر تحصیل در دبیرستان خود حتی یک مسافرت ساده نداشته‌اند، نمی‌دانند فقر یعنی چه؟ شب را با گرسنگی گذراندن چه حالی دارد؟

حق‌دوست اضافه کرد: اگر دانشجویان، مسئولان و اساتید به عینه می‌دیدند در زمستان سرد، افرادی که در پارک و زیر پل می‌خوابند چه وضعیتی دارند، متوجه می‌شدند حال کودکی که مجبور است در چهار راه‌ها شیشه پاک کند و خرج یک خانواده را در بیاورد و روزانه بارها مورد تمسخر قرار بگیرد، چگونه است؛ متوجه می‌شدند خانواده یک معتاد چه می‌کشد، اگر درک می‌کردند آفت‌زدن محصول یک کشاورز چه دردی برای او دارد، اگر متوجه می‌شدند وقتی در گوشه‌ای از کشور سیل یا زلزله می‌آید به یکباره چه تعداد بچه بی‌سرپرست می‌شوند و این موارد را از نزدیک لمس می‌کردند، گفتمانشان عوض می‌شد.

برخی از اساتید با مردم جامعه ارتباط تنگاتنگی ندارند

معاون وزیر بهداشت با اشاره به برخی از راه‌کارهای اندیشه شده جهت ترغیب دانشجویان و اساتید به فعالیت‌های خیرخواهانه و عام‌المنفعه، گفت: بر اساس تغییرات مربوط به آیین‌نامه پایان‌نامه‌ها بنا شده است پایان نامه‌های دانشجویان از حالت صرفاً تحقیقاتی خارج شده و این اختیار به دانشگاه داده شده که اشکال دیگری از پایان‌نامه را بپذیرند و موضوعاتی نظیر مسؤولیت‌پذیری اجتماعی و دیگر مشارکت‌های اجتماعی دانشجویان را به عنوان موضوع پایان‌نامه بپذیرند.

معاون وزیر بهداشت با بیان این‌که مشکل تنها از دانشجو نیست بلکه برخی اساتید ما نیز دغدغه‌مندی‌شان آن‌گونه که باید و شاید نیست، تصریح کرد: البته من و دیگر مسؤولان نیز به احتمال زیاد با این مسائل مواجه هستیم و همچنین مشاهده می‌شود برخی از اساتید نیز دغدغه‌های اجتماعی در آنها کمتر شده و با مردم جامعه ارتباط تنگاتنگی ندارند.

حق‌دوست اضافه کرد: به واقع معاونان آموزشی و فرهنگی و دانشجویی دو بال یک پیکر هستند و با دانشجو کار می‌کنند؛ اگر با هم نتوانیم کار کنیم و ندانیم چه نعمتی در دستان ما است که باید به همه نیازهای او پاسخ داده شود، به بیراهه رفته‌ایم.

این مقام مسئول با انتقاد از متمرکز شدن معاونان تنها به یک بخش از زندگی دانشجویان، بیان داشت: اگر صرفاً معاونان فرهنگی و دانشجویی به خوابگاه و سرویس ایاب و ذهاب دانشجو دقت کنند و معاون آموزشی صرفاً به کلاس درس و نمره دانشجو توجه داشته باشند و دانشجو را در جامعه نبینند، به بیراهه می‌رویم؛ لذا اتحاد دو معاونت، در کنار هم بودن آنها، شنیدن مشکلات یکدیگر، حس کردن مشکلات دیگری مانند مشکل خود و توجه به ابعاد و نیازهای عاطفی جوانان، رمز موفقیت ما است.

وی با اشاره به تأکید دین اسلام بر انسان‌سازی، یادآور شد: گاه از این مقوله اصلی غافل می‌شویم که دانشگاه کارخانه انسان‌سازی است، اگر فارغ‌التحصیل و دانش آموخته ما در ابعاد انسانی عروج پیدا نکند باید فکر کنیم ضرر و اشتباه کرده‌ایم؛ اگر امکان دارد در اولین فرصت، رؤسای عزیز دانشگاهی که از طریق این وبینار صدای من را می‌شنوند با چندتن از معاونان خود سری به زندان‌ها بزنند و با چند زندانی بنشینید و حرف‌های دل آنها را گوش کنند.

تورهای بازدید از مکان‌های نگهداری آسیب خوردگان اجتماعی راه بیندازید

معاون آموزش وزارت بهداشت خطاب به معاونان فرهنگی و دانشجویی و آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، گفت: از شما درخواست دارم سری به شیرخوارگاه، محل نگهداری کودکان و زنان بد سرپرست، زندان‌ها و … بزنید، این عمل علاوه براینکه ثوابی والا دارد نگاه شما را به پدیده‌های اجتماعی را تغییر خواهد داد. اگر این اقدام اثر بخش بود، این رفتار را تبدیل به فرمول کنید و دانشجویان و اساتید را با برگزاری این‌گونه تورها آشنا به مشکلات و معضلات جامعه و انسانی دغدغه‌مند کنید و سعی کنید از لایه‌های سطحی به لایه‌های عمیق جامعه بروید.

حق‌دوست در خصوص اهمیت آموزش روشمند دغدغه‌مندی، بیان داشت: ما باید در عین این‌که دغدغه‌مندی را به دانشجویان آموزش می‌دهیم، بر روی روش مناسب برای چگونگی هدایت انرژی دانشجویان و اساتید برای داشتن بیشترین سود و نفع برای جامعه کار کنیم.

پایان نامه‌های دانشجویان از حالت صرفاً تحقیقاتی خارج شده است

معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص اهمیت راه پیدا کردن موضوعات پاسخ‌گویی اجتماعی به پایان نامه‌های دانشجویان، گفت: در آیین‌نامه مربوط به پایان نامه‌های دانشجویان، با تلاش دکتر امامی رضوی و با هماهنگی‌های انجام شده، تغییراتی ایجاد و مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی و به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است. بر این اساس، پایان نامه‌های دانشجویان از حالت صرفاً تحقیقاتی خارج شده است و این اختیار به دانشگاه داده شده که اشکال دیگری از پایان‌نامه که به فعالیت‌های اجتماعی و مسؤولیت‌پذیری مرتبط را بتوانیم بپذیریم.

وی با مغتنم دانستن این فرصت، خاطرنشان کرد: بر این اساس اگر دانشجویی در زمینه مرتبط با موضوع پاسخ‌گویی اجتماعی اقدام کند، شما در دانشگاه‌ها آن را مدیریت کرده و در دوره‌های آموزشی دانشگاه خود مصوب کنید. در برخی نقاط دنیا اگر دانش آموزی بخواهد وارد رشته پزشکی شود باید در رزومه خود به این موضوع اشاره کند که چند ساعت فعالیت داوطلبانه برای خدمت به دیگران داشته است. در برخی کشورهای دنیا نیز این ترن‌ها فارغ التحصیل نمی‌شوند مگر اینکه فعالیت داوطلبانه داشته باشند.

کد خبر 4989780

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha